Spiseforstyrrelser

Jeg inviterer dig til med min faglige og menneskelige støtte at udfordrer spiseforstyrrelsen frem for at lade den æde dig op.

Spiseforstyrrelse er ikke kun psykisk sygdom, den kan godt være opstået af fysiske gener som fordøjelsesproblemer, hormonelle ubalancer, uro i kroppen, træthed og måske kulde efter måltiderne. Du har måske ikke været bevidst om de tilstande der kan opstå i kroppen, men kroppen har sin intelligens og hjælper dig til at undlade at spise.

Det kan også være opstået ud af angst, usikker tilknytning, mangel på kærlighed og selvtillid. Men efter måneder og år med spiseforstyrrelse er man voldsomt underernæret og konsekvenserne er angst, virkelighedsfordrejning, selvdestruktiv adfærd, overdrevet optagethed af mad og kalorier. Det har man set når raske mennesker er blevet sultet. De fik en spiseforstyrrelse af at sulte.
Derfor er det nødvendigt at arbejde med maden og måltiderne, finde vej til at spise mere næring. Man er oppe mod stærke kræfter og derfor et det vigtigt med professionel støtte og guidance tilbage til måltider, glæde og frihed.

Vi arbejder med din mad, med din krop, med dine forestillinger, med dine følelser, og med dine drømme om noget bedre, end det du oplever nu.

Jeg behandler anorexi, bulimi og BED (overspisning), samt ortorexi.

  • Møder dig respektfuldt, hvor du har motivation til at arbejde med maden
  • Skubber dig kærligt, men bestemt der, hvor det er nødvendigt, hvis du skal få det bedre, finde din frihed.
  • Genopretter ubalancer og næringsmangler, som følge en spiseforstyrrelse
  • Lærer dig noget om biologiske behov og tilstande, som påvirker vores energi og velvære
  • Giver dig konkrete handlemuligheder
  • Åbner en vifte af tilgange til at spise med mindre angst og skam
  • Er din støtte, når du skal gribe om det, som er rigtig svært
  • Arbejder (krops)terapeutisk med de tilstande, som skabte forstyrrelsen

Her er altså tale om et samarbejde, hvor du hjælpes på vej der, hvor der er muligheder og motivation. I et trygt og anerkendende møde kan du skridt for skridt nærme dig dit mål.

Ernæringsterapien afdækker kroppens grundlæggende fysiske tilstand, gennem spørgsmål til fordøjelse, smerter, energi, hud, madvaner, sygdomme og historie, såvel psykisk som fysisk. Her finder jeg ofte sammenhænge, som bliver en stor støtte for dig, og vi åbner for motivation og handling ved, at gå på opdagelse i dig, alt det som ikke får lov at komme tilstede i den tilstand som er nu. Det er et vigtigt arbejde at opdage ressourcer og sider af dig som menneske som måske har været forsvundet i spiseforstyrrelsen. Måske opdage kvaliteter i dig som aldrig nåede at komme frem inden sygdom og angst kastede skygge over alt det der også er dig. 

Sideløbende med ernæringsterapien arbejder jeg eventuelt med kerneterapien. Her laver vi fordybelser ned i kroppen. Det er en terapiform, som nænsomt bringer dig i bedre kontakt med dig selv og din krop. Du vil opleve, at den gemmer på svar og muligheder, som hjælper dig på vej. Du vil opleve, at du har større ressourcer og livslyst end du anede. Du vil opleve at kunne forløse og slippe gamle oplevelser og traumer. Fordybelsen bringer ro i en stresset og urolig krop. At genfinde ro og tryghed er en vigtig vej til bedre funktion og balance i krop og sind.

 

Testomonials

Kære Tine. Du skal have mange tak for din gode, professionelle og kærlige måde at støtte vores datter og os på. Det har betydet meget. Noget af det, der havde stor betydning for mig var, at du allerede første gang, hvor vores datters følelseudbrud var stort inddrog mig i, at det var en almindelig/forståligt reaktion, at angsten kom, når der blev pillet ved ex. madindtaget Du har informeret om din store viden på feltet, som har betydet meget, når man står midt i det, og selv er bange og ulykkelig over situationen. Mange tak for det

Sund med mad rimer på glad ☺
…og det er èn af de følelser, som Tine har hjulpet mig på vej med. At finde ud af og forstå, at mad er en livsnødvendig nydelse og ikke noget farligt, skamfuldt og forbudt – det er så vigtigt at huske!
Da jeg kom hos Tine for 3 år siden, havde min spiseforstyrrelse rigtig godt fat i mig (igen). I en alder af 34 år, var der ikke meget hjælp at hente i min egen kommune. Den hjælp, jeg tidligere havde modtaget, var rettet mit hoved og ikke HELE mig. Hos Tine, blev jeg modtaget som HELE mig og det gjorde mig tryg.
Tine hjalp mig på vej, lige præcis dèr, hvor jeg var her og nu. Hun lærte mig at turde spise sammen med hende, at smage forskellige råvarer, gav mig ideer til selv at eksperimentere med gode og sunde råvarer og så har hun givet mig ro helt ind i sjælen ved kropsfordybelser relateret til mine tanker og følelser for den mad, jeg skulle spise eller havde spist. Det var og er så meningsfuldt at lytte til min krops signaler og Tine var rigtig god til at samle mig op og give mig ro undervejs.
Mit liv blev vendt 180 grader efter mine samtaler med Tine. Fra min frygt for mad til at jeg nu er i gang med en professionsbachelor i Ernæring og sundhed. Hvem skulle lige have troet det ;0)
Der er stadig oplevelser og følelser, der kan trigge mig, men jeg har fået en god ballast og virkelig brugbare redskaber fra Tine, så spiseforstyrrelsen ikke får overtaget igen.
TAK!