Om Tine

Jeg har arbejdet med sundhedsfremme på mange forskellige niveauer i 25 år. De seneste 15 år har jeg arbejdet som ernæringsterapeut ud fra begrebet ”Funktionel medicin”.

Jeg arbejder jeg med det mest basale og væsentlige for vores sundhed; Den mad vi putter i munden og lader omsætte i vores krop i kombination med vores følelsesliv, herunder vores stress, glæde og bekymringer. Maden, kroppen, tankerne, åndedrættet og bevægelse har alt sammen betydning for vores sundhed.

Det er mig en stor glæde, at så mange mennesker er kommet til mig med åbenhed og tillid at lægge deres helbred i mine hænder. Fordi en ernæringsterapeut ved, hvor meget vores følelseslivpåvirker vores fysiologi, har jeg videreuddannet mig inden for psykoterapi, traumatologi, fordybelse og forløsning, filosofi og systemisk tænkning.
Jeg fyldes med taknemmelighed, når jeg ser, hvilke mirakler det kan skabe at møde et mennesker, række ud, stille sig til rådighed med nærvær og en faglig viden som er akkumuleret og udviklet gennem så mange år.

At gøre en forskel har altid været mit ønske, og det oplever jeg at gøre igen og igen.

Dette er blevet min fornemmeste opgave, nogle gange med ganske små justeringer, at gøre en stor forskel for kvaliteten i livet hos et andet menneske.

På min vej har jeg været aktiv studerende ved følgende uddannelser:

  • Professionsbachelor i ernæring (University College Sjælland)
  • Ernæringsterapeut DET (Center for Ernæring og Terapi v/Mia Damhus/Karen Kaae)
  • Kerneterapeut (Center for Ernæring og Terapi)
  • Psykoterapeut (Akademiet for Psykoterapi)
  • Biologisk traumeheling (Skolen for psykosomatik v/Ulla Rung Weeke)

At være aktiv studerende er noget som fortsætter for en nysgerrig sjæl. Som forfatter er jeg altid ved at gå dybere ind i et nyt emne. Jeg har i noge år beskæftiget mig meget med sansning, hengivelse, sociologi og mad. Det har manifesteret sig i 2 kogebøger.

Nu vender jeg tilbage til “Selvhjælpsgenren” og skriver på en bog, som forhåbentlig kommer til at gøre en bemærkelsesværdig forskel for mange, ligesom min første selvhjælpsbog gjorde, da den hjalp barnløse kvinder til at genoprette deres vildfarende hormoner tilbage i naturlig balance. De blev gravide og fødte ønskebørn.

Gennem min egen proces har jeg opdaget, hvor vigtig mad, stimulanser, søvn og følelser er for mange forskellige tilstande, såsom smerter, træthed, appetit, sorg, temperament, koncentration, spændinger mv.

Jeg har gennem årene læst forskning indenfor bl.a. biokemi, fysiologi, immunologi, neurologi,  traumatologi, sociologi og psykoterapi.

Via dette afsæt og kontinuerlig opmærksomhed på praksiserfaring fra klinikken, er jeg i konstant bevægelse i min nysgerrighed efter at begribe mere af den kompleksitet, der ligger i vores sygdomsudvikling. samtidig at se, hvordan vi ofte meget hurtigt kan skabe livsforbedrende forandringer.

Jeg underviser og har undervist og holder foredrag blandt følgende institutioner:

  • Ernæringsterapeutuddannelse ved CET/ved Mia Damhus/Karen Kaae
  • Naturopath uddannelsen i København. v/Marianne Palm
  • Naturopath uddannelsen i Oslo
  • Psykiatrifonden
  • Gigtforeningen
  • Hjerteforeningen
  • Skolen for psykosomatik v/Ulla Rung Weeke
  • Bosteder om kostforandringer, som inspirator og vidensambassadør.
  • Har været tilknyttet de nu lukkede centre for spiseforstyrrelser, AIDA og Abegg&Bro
  • Arbejder stadig med spiseforstyrrede i behandlerteam på CET

Forfatterskab

  • Fra barnløs til frugtbar, udsolgt fra forlaget (Udgivet 2008)
  • Elsk maden, købes hos forfatteren (Udgivet 2013)
  • Leg med maden, In print 2015

Medlem af: