Ernæringsterapi

Grundlæggende tager ernæringsterapien udgangspunkt i kroppen som helhed frem for at se på enkelte symptomer. Som ernæringsterapeut søger jeg at finde årsagen til symptombilledet (hovedpine, mavepine, træthed kløe eller andet.) og arbejder herfra på at genopbygge balance, styrke og sundhed. Hvordan har livet og helbredet været, hvad startede symptomerne, og hvad fastholder tilstanden.

Hver eneste bid du tager, påvirker din kropslige tilstand. Det kan du mærke, når du bliver træt og tung af stegt flæsk med persillesovs, speedet af sukker, lykkelig af kaffe, fredelig og træt af pizza, let og vital af en wokret. Måske… Vi reagerer alle forskelligt på mad. Jeg vil finde frem til den mad, der vil tjene dig og dit velvære bedst muligt. Vi skal sikkert stabiliserer og balancerer så du får større frihed og lettere ved at tage de sunde valg. Andre gange skal vi ind og arbejde med afhængigheder, de findes hyppigt og de tjener et formål, lad os finde det og herfra skabe en mere konstruktiv måde at nære og bygge kroppen.

Vitaminer, mineraler og urter har videnskabelige dokumenterede effekter. Jeg bruger dem i terapien, hvor det skønnes nødvendigt for at skabe gode resultater.

I ernæringsterapien inddrages også den psykiske side af mennesket. Vores tanker og følelser har stor indflydelse på, hvordan kroppen fungerer. Hvordan har det været at vokse op, var det trygt og kærligt eller utrygt og koldt. Barnet har et stærkt behov for tilknytning og forudsigelighed. Fordøjelsen hæmmes ved utryghed og mangel på kærlighed. Så hvad har dit udgangspunkt været?

Gennem et kortere forløb kommer vi omkring det hele. Nogle gange tager det lidt længere tid at rokke ved dybe strukturer, måske tilbage fra barndommen. Men de kan rokkes ligesåvel som vores gener kan påvirkes da, miljøet (maden, tanker, mennsker) vi lever i påvirker genernes udtryk.

Ernæringsterapien er baseret på eksakt viden om kroppens biokemi, biologi, ernæring og kropsrelateret psykologi. Det er utrolig spændende at gå på opdagelse i, hvordan vi egentlig har det, og hvordan kroppen reagerer.

Hvad kan behandles?

Typiske lidelser der forebygges/behandles hos en ernæringsterapeut er:

  • Hudproblemer som tør hud, acne, eksem, knopper, psoriasis. m.m.
  • Tarmproblemer som diarré, forstoppelse, smerter, oppustethed, irriteret tyktarm, collitis ulcerosa, morbus Chrohn m.m.
  • Gigtsygdomme eller andre smertelidelser
  • Hjertekarsygdomme, som forhøjet kolesterol, forkalkning, forhøjet blodtryk
  • Psyksike lidelser som depression, angst, ADHD, OCD
  • Almene svækkelsestilstande som gentagne infektioner, virus, træthed, uoplagthed, stress, m.m. Hovedpine og migræne
  • Hormonubalancer som PCOS, menstruationsproblemer, endometriose, fibromer, barnløshed og overgangsalderens gener.
  • Autoimmune lidelser som lavt stofskifte (Hashimotos), højt stofskifte (Graves), Morbus Bechterew, Lupus, Leddegigt, Psoriasis.

Sessioner

For at få et detaljeret billede af dit helbred, gennemgår jeg ved den første session din situation og balance. For at finde ind til problemets kerne, se genetiske dispositioner og tidlige tendenser, spørger jeg også til familiehistorie og barndom. Andre væsentlige elementer er infektionstendens, energiniveau, tarmfunktion, smertetilstande, m.m.

Du skal medbringe en oversigt over den mad du spiser (3 dages kostregistrering), samt medicin og kosttilskud. Som ernæringsterapeut ser jeg ofte sammenhænge som du måske aldrig selv har bemærket. Jeg kender og har erfaring med sammenhænge i krop, psyke og kost. For at imødekomme den enkeltes behov og hverdagens betingelser er løsningerne altid individuelle.

Ud fra symptomer og de oplysninger jeg har spurgt til, vurderer jeg, hvordan maden er blevet optaget, om der er overfølsomheder, nogle næringsstofmangler eller ophobning af uhensigtsmæssige stoffer. Herfra lægges en plan for mad og kosttilskud, samt eventuelle urter, der vil støtte udrensning, heling og opbygning.

Jeg beder dig ikke om at måle og veje din mad, men om at holde øje med, hvor meget de forskellige madvarer fylder på din tallerken.

Gennem en eller flere opfølgninger er det muligt at få ordentlig fat om problemets rod og arbejde med de vanskeligheder, der kan være opstået. Der er forskel på, hvor komplekst problemet er. Nogle vil opleve, at én-to sessioner er tilstrækkelig, andre har behov for dyberegående behandling over længere tid.

Skype sessioner

For dig, der bor langt væk, eller af andre grunde ønsker en skype session er det muligt. Her sender jeg dig et spørgeskema, som du udfylder med svar omkring dit helbred, tilstande i din krop, samt hvilken mad du typisk spiser over nogle dage.

Priser

1. session á 1,5 time: 1450 kr.

Opfølgning á 1 time: 950 kr.

Daglig SMS kontakt, pr. måned 250 kr.

Afbud senest 24 timer inden tid, ellers fuld betaling.

Desværre for mange sløsede afbud har gjort dette nødvendigt.